Metodii.com НачалоПреведиИзтеглиФорумИгриХораЧат BulgarianEnglishGreekRussian

 
Как да инсталираме новата българска фонетика?

    Това е схемата на българската фонетична клавиатура, която е предложена за държавен стандарт. Тази фонетика е включена в Windows Vista.
 

    За да инсталирате тази клавиатура на Windows XP трябва да отворите файла Phonetic_bg.zip и да го разархивирате някъде на вашия компютър. (Разархивирането е важно! Без него няма да тръгне инсталацията.)
 

Phonetic_bg.zip

    След разархивирането стартирайте файла Phonetic_bg.msi (т.е. кликнете два пъти с мишката върху него). Резултата ще изглежда така:
 

    Това добави новата фонетика в списъка на клавитурите, но не я направи активна. Ако искате да започнете да ползвате новата фонетика ще трябва да отидете в Start => Settings => Control Panel => Regional and Language Options. Там щракнете на Languages. Вътре натиснете бутона Details и ще видите това:
 

    Сега натиснете бутона Add. Ще се появи едно диалогче в което трябва да изберете български език и клавиатура New Phonetic:
 

    След това натиснете OK и новата клавитура ще стане една от активните. Резултата ще изглежда така:
 

    Накрая можете да натиснете бутона Key Settings и бутона Change Key Sequence, за да укажете, че ще сменяте езиците с Control Shift за по-лесно: 
 


 
Пишете ни: kiril@2-box.net (защитен e-mail)
 Metodii.com е създаден от екипа на